Veien til en nettbutikk

I dette innlegget skal jeg skrive om veien til en nettside. Mange forventer kanskje at det å opprette en nettbutikk er en krevende jobb, men i dag har vi så mange digitale verktøy som hjelper oss med opprettelsen av en nettside. Jeg og min gruppe laget en nettbutikk uten å ha noe erfaring med dette fra før og uten noen teknisk kompetanse. Vi brukte digitale verktøyet Shopify for å sette opp nettbutikken. Å bruke det digitale verktøyet Shopify var prosessen for å sette opp en nettbutikk gjort mye mer intuitivt og enkel. Det er tre verktøy vi tok i bruk for å få nettbutikken til å være oppe og operere normalt: Shopify, Oberlo og Stripe. Shopify bruker man for å sette opp det estetiske med nettbutikken: temaer, farger og oppsettet. Shopify er relativt intuitivt å bruke, men skulle det være vanskelig å bruke noen av funksjonene finnes det en rekke veiledninger på nettsiden til Shopify og tilgjengelig kundeservice.

Oberlo er en dropshipping tjeneste som lar deg velge produkter fra en nettside og selge disse produktene på din nettbutikk. Tjenesten Oberlo løser utfordringene med logistikk for nettbutikken, med dropshipp metoden. Med dropshipping innebærer det nesten ingen økonomisk risiko for oss som gruppe. Ulempen med dropshipping er at man ikke får kontrollert kvaliteten på produktene før de blir sendt ut, men man tar heller ikke noe økonomisk risiko. Vi kom fram til at vi skulle velge en blanding av begge. Vi skal både bygge opp et lite varelager med produkter som vi kan kontrollere og kvalitetssikre, men primært fokusere på dropshipping for de fleste ordrene. Prisene på produktene er veldig lave, og dermed taper vi ikke så mye dersom vi skulle sitte igjen med produktene. Dessuten er det bare pluss at vi har et lite antall av produktene selv dersom det skulle oppstå problemer med leverandørene, dermed kan vi tilby produktene gratis.

Stripe er en betalingstjeneste som gjør det mulig for kunder å kjøpe produkter fra nettsiden. Stripe tar av seg transaksjonen og gjør betalingsprosessen for kundene enkel, trygg og smertefri. Med disse tre digitale verktøyene kan man sette opp en fungerende nettside.    

Leave a Comment